demo

Οι βιοαποικοδομήσιμες και λιπασματοποιήσιμες σακούλες και τα προϊόντα μας, αφού αποσυντεθούν, μετατρέπονται σε βιολογικό χούμο κομπόστ. Ο ρυθμός πλήρους αποσύνθεσης εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα προϊόντα - υγρασία, θερμοκρασία και παρουσία βακτηρίων και μυκήτων. Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία ανακύκλωσης οργανικών υλικών όπως φύλλων και υπολειμμάτων λαχανικών και είναι μια πλούσια επιδιόρθωση εδάφους που οι κηπουροί αποκαλούν Black Gold/ Μαύρος χρυσός. Εν ολίγοις, το λίπασμα είναι αποσυντιθέμενη οργανική ύλη. Αναπτύξτε τη συνήθεια να προσθέτετε λίπασμα στο έδαφος κάθε εποχή φύτευσης, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προωθεί τα μικρόβια του εδάφους που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των φυτών.

Το κομπόστ βελτιώνει το έδαφος με πολλούς τρόπους. Βοηθά να χαλαρώσει η συμπύκνωση βαρέων εδαφών. Όταν αναμιγνύεται με χώμα, το κομπόστ λειτουργεί σαν σφουγγάρι, διατηρώντας νερό όπου οι ρίζες το χρειάζονται περισσότερο, μειώνοντας την ποσότητα άρδευσης που χρειάζεται η συγκομιδή. Η λιπασματοποίηση προσθέτει θρεπτικά συστατικά και προάγει την ανάπτυξη ευεργετικών μικροοργανισμών, εντόμων και γαιοσκωλήκων. Βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση της διάβρωσης του ανέμου και του νερού, διατηρώντας την υγρασία στο έδαφος και προωθώντας την υγιή ανάπτυξη των ριζών. Γενικά, το κομπόστ συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του εδάφους, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας των φυτών. Μελέτες δείχνουν ότι το κομπόστ βελτιώνει την ικανότητα των λαχανικών να αντιστέκονται σε κοινές ασθένειες και να βελτιώνει τη γεύση τους.

Βοηθά και υποστηρίζει τους χώρους υγειονομικής ταφής

Η κομποστοποίηση βοηθά στη διατήρηση της φυτικής ύλης από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν εμποδίζει μόνο την πρόωρη πλήρωση των χώρων υγειονομικής ταφής, αλλά και ελαχιστοποιεί τη ρύπανση που δημιουργούν. Οι φυτικές ουσίες δεν αποσυντίθενται καθαρά όταν τοποθετούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής: τα στρώματα υπολειμμάτων που κατακλύζουν τις φυτικές ουσίες δημιουργούν ένα αναερόβιο περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον χωρίς αέρα προκαλεί την αποσύνθεση του φυτικού υλικού με αέριο μεθανίου καθώς αποσυντίθεται. Αυτό το ισχυρό αέριο θερμοκηπίου είναι 21 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα. Η κομποστοποίηση βοηθά επομένως στην ελαχιστοποίηση της συμβολής των χώρων υγειονομικής ταφής στην κλιματική αλλαγή.

Ελαχιστοποιεί τις χημικές ουσίες

Η εξάπλωση του λιπάσματος σε αρόσιμη γη ελαχιστοποιεί την ανάγκη για χημικά λιπάσματα. Το κομπόστ δεν παρέχει μόνο τα βασικά θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από τα χημικά λιπάσματα - άζωτο, κάλιο και φώσφορο - αλλά παρέχει και ευρύ φάσμα ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών ουσιών που δεν είναι διαθέσιμα στα χημικά λιπάσματα. Η λιγότερη χρήση χημικών λιπασμάτων μειώνει τα σχετικά περιβαλλοντικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης των υδάτων. Το άζωτο από αυτά τα λιπάσματα προκαλεί την άνθηση φυκών σε λίμνες και ωκεανούς, αλλάζοντας ριζικά το παράκτιο οικοσύστημα. Τα χημικά λιπάσματα εξάγονται επίσης στα υπόγεια ύδατα και μολύνουν τα πηγάδια με πόσιμο νερό.

Πού θα βρείτε κομπόστ

Μπορείτε να αγοράσετε κομπόστ σε σακούλες, αλλά η καλύτερη πηγή είναι το σπιτικό. Όπως και η σπιτική σούπα, το κομπόστ είναι διαφορετικό κάθε φορά ανάλογα με τα υλικά που περιέχει, και γενικά δεν υπάρχει τέλεια και μοναδική λίστα συστατικών για να δημιουργήσετε ένα καλό προϊόν. Τα τυπικά συστατικά περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά από την κουζίνα σας, παλιά φυτά από τον κήπο λαχανικών σας και μοσχεύματα από φύλλα και γρασίδι από την αυλή σας.

Προσθέστε προϊόντα BeBio στο οικιακό ή βιομηχανικό σας κομπόστ και θα μετατραπούν σε χούμους! Αυτό θα βοηθήσει τη συλλογή αστικών απορριμμάτων και θα μειώσει τη ρύπανση με πλαστικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας