demo

Υπάρχουν ανακαλύψεις, επαναστατικές για την εποχή τους, οι οποίες αποδείχθηκαν πλήρη καταστροφή λόγω της εφαρμογής τους. Αυτή είναι η αλυσιδωτή αντίδραση της σχάσης των ατομικών πυρήνων. Το ίδιο είναι και το πλαστικό όταν χρησιμοποιείται για μία χρήση. Η αποσύνθεσή του σε ένα βιολογικό περιβάλλον διαρκεί περίπου 400 χρόνια και παραμένει ατελής. Το 91% της πλαστικής μόλυνσης που βρέθηκε σε παραλίες σε όλο τον κόσμο είναι από συσκευασίες τροφίμων, όπως αποδείχθηκε μετά από μια μεγάλης κλίμακας καθαρισμό και μελέτη που διοργάνωσε η OceanConservancy. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πλαστικό είναι ένα ισχυρό, εύκαμπτο και ανθεκτικό υλικό, το οποίο το καθιστά εξαιρετικά βολικό και διαδεδομένο για χρήση σήμερα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της χρήσης έχουν αυξηθεί τεράστια, κυρίως λόγω της αδυναμίας του πλαστικού να αποικοδομηθεί και να παραμείνει στη φύση για εκατοντάδες χρόνια μετά τη διάθεσή του ως απόβλητο.

Μέχρι σήμερα, αυτή η προοπτική σε αριθμούς είναι τρομακτική, δηλαδή ότι 51 τρισεκατομμύρια τόνοι μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων βάρους άνω των 269.000 τόνων επιπλέουν στους ωκεανούς.

Το 91% των αναλώσιμων πλαστικών δεν ανακυκλώνεται

Καταλήγει στον χώρο υγειονομικής ταφής από εκεί στα υπόγεια ύδατα ή απευθείας στον ωκεανό. Το 99% της κλιματικής αλλαγής οφείλεται στην πλαστική ρύπανση. Τα πλαστικά απορρίμματα σκοτώνουν άμεσα 1 εκατομμύριο θαλασσοπούλια μέσα σε ένα χρόνο.

Εμείς τρώμε πλαστικά

Γνωρίζατε ότι ¼ των θαλασσινών και του ωκεανού ψαριών περιέχουν πλαστικό. Τα μικροπλαστικά μεταδίδονται σε όλη την τροφική αλυσίδα μέσω πρωτεϊνικών δομών.

Εμείς πίνουμε πλαστικά

Το πλαστικό αποσυντίθεται σε μικροπλαστικά μέσα σε μερικές εκατοντάδες χρόνια και πέφτει στα υπόγεια ύδατα. Το 83% του νερού στη βρύση σας περιέχει πλαστικά σωματίδια.

Εμείς αναπνέουμε πλαστικά

Τόνοι πλαστικών σωματιδίων απελευθερώνονται στον αέρα χάρη των καυσίμων των αεροσκαφών και των βαριών βιομηχανιών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Αναμφίβολα, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ανθρωπότητα

Εδώ και χρόνια, αυτό το καταστρεπτικό υλικό χρησιμοποιείται απερίσκεπτα για τη συσκευασία όλων των ειδών προϊόντων, αλλά η αυξημένη προσοχή στο περιβάλλον οδήγησε στην ανάπτυξη διαφόρων εναλλακτικών λύσεων για την αντικατάσταση του πλαστικού με κάτι ευεργετικό για την προστασία της φύσης και τη μείωση των επιπτώσεων της χρήσης πλαστικών. Ένα καλό καινοτόμο παράδειγμα αυτού είναι η αντικατάσταση της πλαστικής μεμβράνης ή φύλλου με οργανικό που είναι βιοαποικοδομήσιμο και λιπασματοποιήσιμο. Αυτό το νέο υλικό είναι κατασκευασμένο από άμυλο πατάτας, το οποίο είναι απολύτως ακίνδυνο, αλλά εξίσου ισχυρό με το πλαστικό, το οποίο σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε εύκολα τις πλαστικές σακούλες με αυτές από αυτό το άμυλο. Τα λιπασματοποιήσιμα προϊόντα μπορούν ακόμη να χρησιμεύσουν ως θρεπτικά συστατικά και εμπλουτισμός για το περιβάλλον. Τα πλαστικά προϊόντα διασπώνται σε μικρά σωματίδια - μικροπλαστικά και παραμένουν για πάντα στη φύση, ενώ τα άμυλα των φυτών έχουν θρεπτικές ιδιότητες και ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι κυβερνήσεις, οι βιομηχανίες, οι κατασκευαστές και οι πωλητές πρέπει να βρουν μια λύση ενώ εμείς οι καταναλωτές πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. Εμείς BeBio έχουμε την λύση, εσείς θα προτιμούσατε τις βιοαποικοδομήσιμες σακούλες και τις συσκευασίες από φυτά ή τις πλαστικές εναλλακτικές λύσεις τους;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας